IP camera bewaking Camerabewaking thuis of op eigen terrein.

Met dit artikel willen wij je meer informatie geven over camerabeveiliging bij je thuis waarbij wij ons beperken tot de WiFi IP beveiligscamera’s daar wij bewust kiezen voor betrouwbare doch eenvoudige installaties. Onze beveiligingscamera’s kunnen makkelijk worden geïnstalleerd om dat deze niet dienen te worden aangesloten met de enorme (netwerk) stekkers die grote gaten in muren noodzakelijk maken waardoor er veel (verbouw) overlast en schade aan woningen ontstaat.


Analoog of digitaal?
Analoge camerabeveiliging was altijd de standaard, Wifi en Digitale producten kenden we natuurlijk nog niet of waren veel te duur. Maar door de snelle ontwikkelingen zijn er tegenwoordig heel wat betaalbare digitale camera’s die scherpere beelden leveren dan de analoge technologie ooit kon.
Natuurlijk bestaat de analoge camerabewaking nog altijd. Voorbeeld zijn de HDCVI camera’s, die wel beelden in HD kan maken maar niet meer over de laatste technologische ontwikkelingen beschikken en vandaar dat men in onze huidige tijd digitale camera beveiliging thuis kiest. Hier zijn zijn de HD SDI camera en de IP camera (Internet Protocol camera) het grote voorbeeld van.
Voor de meeste particulieren de IP (WiFi) camera een uitkomst en deze heeft een netwerkaansluiting die op een eigen (WiFi) computernetwerk kan functioneren. Deze digitale bewakingscamera heeft een uitstekende hoge resolutie, waardoor je camerabeelden van een erg goede kwaliteit zijn. Herkennen van mensen, gezichten en details is de gewoonste zaak geworden waarbij je vroegen alleen maar blokjes zag. Beelden die deze digitale camerabewaking registreert, worden vervolgens doorgestuurd via netwerk bekabeling (UTP) of draadloos via eigen WiFi netwerk.

Draadloze camerabeveiliging of met kabel?
Bij een ouderwetse HD SDI worden de beelden in HD via een zogenaamde coaxkabel om op bv schermen bekeken te kunnen worden. Bij de IP camera, die middels bekabeling of WiFi op het internet wordt aangesloten kan je dus zelf en eenvoudig kiezen hoe deze te installeren. Combinatie van beiden is natuurlijk ook mogelijk. De draadloze camerabewaking is super handig omdat er geen gaten hoeven te worden geboord, of zelfs breekwerkzaamheden, om de IP camera van bekabeling te voorzien. Dit is voor heel veel particulieren de reden om dan ook vaak voor de draadloze IP WiFi camerabeveiliging te kiezen. Toch zijn er voor- en nadelen die je best in overweging neemt alvorens een keuze te maken.

Voordelen WiFi IP draadloze camerabewaking thuis
– Draadloze camera’s zijn vaak goedkoper dan de bekabelde variant.
– Aangezien er geen bekabeling vereist is, hoef je geen boor- kap- of breekwerken uit te voeren.
– Draadloze camera’s kan je snel en eenvoudig monteren.
– Je kan de camera’s makkelijk verplaatsen.
– Onze WiFi draadloze IP camera’s zijn voorzien van een app. Zo kan je de beelden ook bekijken via smartphone, tablet of computer. 
Erg handig is als je zelf niet ter plaatse bent.

Wat kost Camerabewaking thuis
De prijzen zijn de afgelopen jaren enorm gedaald terwijl de kwaliteit zeer is verbeterd. Tegenwoordig ligt de prijs voor een enkelvoudige digitale camera bij ongeveer 100 euro. Dat is de prijs voor de camera zelf die in ons geval ookk nog eens zelf de beelden opnemen op een SD card  en doorsturen naar een eigen smartphone of tablet.
Er is dus geen investering meer voor dure opname- afspeelapparatuur. Afhankelijk van de software, opslagcapaciteit van de SD card en de camera kan je bepalen hoe lang beelden bewaard blijven. Uiteraard kan je deze ook uploaden zodat deze op andere media bewaard blijven.
Adviseren graag wat de mogelijkheden zijn waarbij wij rekening houden met de eigen wens en behoefte. Hiermee voldoet de installatie van de IP camerabeveiliging bij je thuis perfect op maat. Zo loop je minder tot geen risico op slecht werkende of kwetsbare apparatuur. Plaatsingskosten van onze IP bewakingscamera’s variëren door model en locatie maar schommelen meestal tussen de 50 en 225 euro door de uniek snelle methode die wij door onze producten kunnen hanteren.
Overweegt u onze camerabewaking voor thuis of voor je bedrijf? Maak dan nu gebruik van onze contactmogelijkheden en ontvang voorstellen op maat. Uiteraard is deze dienst gratis en volledig vrijblijvend. 

IP Camerabewaking thuis op maat
Wanneer je kiest voor camerabewaking, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Heb ik enkel een camera nodig voor controle, of wil ik de beelden ook kunnen opslaan? Wil ik een of meerdere camera’s installeren? Voor welke uitbreidingsmogelijkheden kies ik? Hieronder overlopen we alvast enkele aandachtspunten.
 
Aantal camera’s
Een eerste belangrijke keuze die je moet maken is het aantal camera’s dat je gaat plaatsen. Denk hierbij ook aan de plekken rond je woning die je in de gaten wil kunnen houden. Een vakman kan je steeds advies geven over aangewezen plaatsen om camera’s te installeren.
 
Opnamemogelijkheden
Er zijn manieren om de beelden permanent, bij beweging of middels tijdschema’s op te nemen. Meestal worden beelden alleen bij bewegingsdetectie opgeslagen. Houdt met gebruik van de SD card de opname capaciteit goed in de gaten. Voor de opslag van de beelden van ip camera’s zijn er veel meer mogelijkheden. Je kan ze bijvoorbeeld meteen op je computer, table of smartphone opslaan. Dit is handig omdat je geen extra apparatuur nodig hebt, maar een computer moet dan wel de hele tijd ingeschakeld blijven. De andere mogelijkheid is een genoemde SD-kaart of een externe harde schijf met internetverbinding, een NVR (Network Video Recorder) of NAS (Network Attached Storage) station.
 
Kwaliteit van de beelden
De gewenste kwaliteit van de beelden zal natuurlijk ook een invloed hebben op de kosten. Hierbij is de resolutie een aandachtspunt. Verder moet de kwaliteit van de beelden ook in het donker nog van voldoende kwaliteit zijn. Daarom kan je kiezen voor camera’s met nachtzicht. Sommige camera’s kan je trouwens vanop afstand draaien zodat je met één camera op verschillende plaatsen kan focussen.

Camerabewaking zelf eenvoudig installeren
Zelf onze IP camerabewaking thuis installeren is eigenlijk zonder echte technische kennis zeker mogelijk. Vaak is het gewoon kwestie van de kabels juist aan te sluiten en de camera in het stopcontact te steken en deze op een plaats naar wens te bevestigen. De software van de App loost u eenvoudig door het installatie proces heen. Uiteraard staat onze servicedesk klaar om uw vragen te beantwoorden en u door de installatie heen te helpen indien nodig.