Veiligheid van een powerbank is vaak onderbelicht en zo een punt waar veel te weinig aandacht aan wordt besteed. 

Weinig mensen die een powerbank aanschaffen denken er bij na dat een powerbank gewoon via een kabeltje en adapter op het 220V net opgeladen wordt en waarbij kortsluiting op de loer ligt. 

Consumenten vertrouwen erop dat de powerbank die ze kopen veilig en getest zijn maar de praktijk wijst heel wat anders uit. Het, zeker online, aanbod bestaat vooral uit dubieuze merkloze powerbanks waarbij geen enkele beveiligingsgarantie is gegeven. Sterker nog in de meeste zit niet eens een beveiliging tegen kortsluiting of warmteontwikkeling.

Dit geldt ook voor de verlengsnoeren, wandadapters en kabels die worden gebruikt om de powerbank op te laden. Meerdere woningbranden zijn hiervan het resultaat geweest daar men na het inpluggen op het stroomnet deze laat liggen om pas weer te pakken als ze nodig zijn. De onbeveiligde stroomcircuits kunnen kortsluiting veroorzaken.

Ook in slaapkamers waar vooral door de jeugd de powerbank onder het kussen wordt opgeladen is een levengevaarlijke situatie daar de apparatuur geen raad weet met de warmte die ontstaat en vlam zou kunnen vatten in plaats van het uitschakelen van de stroomaanvoer. 

Zelfs het gebruik zonder op het  stroomnet aangesloten te zitten van een onbeveiligde powerbank is gevaarlijk. Zeker als deze in een tas of broekzak zit en een probleem met de warmte ontstaat door de energieoverdracht. 

Uiteraard geldt dit ook voor goedkope wandcontact stekkers/adapters en kabels waar een powerbank mee kan worden opgeladen en die overal worden aangeboden. Deze zijn vaak niet goed en zeker vaak niet veilig. 

Al onze powerbanks hebben alle verplichte europesche wettelijke certificaten en beschikken over meervoudige bescherming tegen overbelasting/kortsluiting maar ook ontladen, piekspanning, stroomuitval en wisselende temperaturen. 

Wees kritisch, laat u niet misleiden en bespaar daarmee een hoop persoonlijke ellende in plaats van een paar euro. Goedkoop blijkt ook met de veiligheid ook duurkoop maar dan niet alleen in geld en materiaal maar ook in persoonlijk leed.

Deze website gebruikt cookies, we slaan geen persoonlijke gegevens op.